Nyhet hämtad från OnAir.nu
2011-12-28 11:18:45
Turbulens på The Voice
Pontus Stenberg
Stockholmsstationen The Voice har tappat flera tunga radioprofiler på kort tid. Först petades Paul Haukka från "Vakna med The Voice". Josefin Crafoord berättade idag att hon också väljer att lämna programmet. Nyligen meddelade redaktören Kjell Eriksson att han inte vill fortsätta. Sebastian Voght har lämnat kanalen.
Haukka petad
Det hela började med att morgonankaret Paul Haukka, 32, fick gå under uppmärksammade former. Han ersattes av Martin Björk.

- Jag har byggt upp programmet sedan vi började för drygt tre år sen, så det är väldigt tråkigt, sa han då till Expressen.

Crafoord lämnar
Programledaren Josefin Crafoord, 38, lämnar programmet den sista februari.

- Yes, det stämmer. Jag slutar sista februari. Har sänt i fyra och ett halvt år och känner att jag är färdig med vakna "Vakna". Beslutet har vuxit fram av olika anledningar och det är hög tid för annat nu, säger hon idag till Expressen.

Eriksson lämnar
Som OnAir.nu har rapporterat om tidigare ska ju också redaktören och bisittaren Kjell Eriksson, 36, sluta. Till tidningen Expressen säger Kjell att han tycker att programmet har blivit för grabbigt.

- I höstas tog jag ledigt en månad för att göra min dokumentär "Kjell 5000" för SVT och när jag kom tillbaka var inget sig riktigt likt längre. Det hade blivit grabbigare stämning och jag har ju inte gjort lumpen så jag är inte så van. Dessutom har han fått nya perspektiv och tankar.

Voght har lämnat
Även radioprataren Sebastian Voght, 39, meddelande för inte så länge sedan att han lämnar radion efter 19 år i etern. De senaste 7,5 åren har han hörts på samma kanal som Crafoord och Eriksson. Sista sändningen har redan varit.

- Jag kommer nu arbeta till 100% med min reklambyrå Mediagurun, då företaget expanderat snabbare än jag anat, har Sebastian tidigare berättat för OnAir.nu
Copyright © OnAir.nu - Citera oss gärna, men glöm inte ange källa.
Allt material t ex text, bild och grafik är skyddat av lagen om upphovsrätt.
Kopiering - såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål
- är förbjuden och förutsätter tillstånd.